Sitemap for www.aktivekvinderbramming.dk Aktive Kvinder Bramming
Aktive Kvinder Bramming❤️ Tirsdag den 1. december 2015 kl. 19:00 på BRAMMING BIBLIOTEK


 Præst og historiefortæller Elise Balslev : livsfortællinger om spændende kvinder gennem tiderne.

Glæd jer til en rigtig hyggelig aften den første dag i julemåneden.


Billetterne er klar hos BUTIK JOY.Fortælling om fire kvinder, som gik en anden vej.
Foredraget vil handle om fire meget forskellige kvinder,hvis identitet, vi foreløbig holder hemmelig! Men det kan somappetitvækker oplyses, at de tre er danskere og den ene fra England.Det kan også afsløres, at den ene rejste af sted for at reddemenneskeliv, den anden blev kunstner, den tredie krimiforfatter ogden sidste skuespiller. De tre er døde, kun den sidste lever stadig.Det lyder nærmest som en gåde, og det er også meningen, for nu kanman gå og gætte på, hvem disse kvinder mon er?
De var og erforskellige, men fælles for dem er, at de havde stor selvstændighedi forhold til det miljø, de stammede fra og den tid, de blev fødtind i. Fælles er også, at de havde specielle evner og færdigheder,som kom mange mennesker til gode og som var vigtige forsamfundsudviklingen. Man kan sige, at alle fire kvinder brændte foren sag, så de fulgte deres hjerte istedet for at gå den slagne vej og passe hus og hjem.Så blev vi da lige tryllebundet af en fantastisk historiefortæller, vores lokale præst Elise Balslev.

Vi var 30 deltagere, som fik en skøn aften med fortællinger og 4 vidt forskellige kvinder.

Den første var en dansk kvinde Karen Jeppe fra Gylling født 1876.Som mens hun arbejdede på Ordrup Latin- og Realskole, stiftede bekendtskab med Det Armenske Folks lidelser. Så i 1903 rejste hun derned til et børnehjem i Urfa. Hun forsøgte at redde så mange kvinder og børn som hun kunne, bl.a. lykkedes det at redde over 2000 kvinder, som var blevet kidnappet til muslimske haremer. med de midler hun kunne indsamle.

Hun døde i 1935 i Aleppo, Syrien af malaria. Et universitet i Syrien er opkaldt efter hende, og der står en mindesten for hende i Gylling.Næste kvinde var den engelske krimiforfatter Dorothy Sayers, som blev født 1893 i Oxford i en gejstlig familie. Hun var megetfremmelig. Hun blev optaget på universitet da der blev åbnet forkvinder. Hun var meget frisindet og gik i bukser, fik endda et barnudenfor ægteskab.

Vi kender hende nok mest som krimiforfatter til bøgerne om PeterWimsey.

Tredje kvinde var maler og billedhugger Olivia Holm-Møller født 1875 og døde i 1970.

Hun blev uddannet på Kunstakademiet. Hun hentede megen inspirationfra Bibelen, men hun rejste også rigtig meget.Sidste kvinde er vores dejlige skuespiller Bodil Jørgensen. Hun er født i 1961 i Vejle. Er uddannet fra Statens Teaterskole i 1990. Hun har skrevet en dejlig biografi: En rejse gennem bly og græs.

Hvor hun bl.a. fortæller om sin tro og værdier, og ikke mindst om at holde fast i livskraften.VELKOMMEN
Foreningens historie
BESTYRELSEN 2016/2017
NYT FRA BESTYRELSEN
PROGRAM 2017/2018
PROGRAM 2016/2017
PROGRAM 2015/2016
PROGRAM 2014/2015
PROGRAM 2013/2014
PROGRAM 2012/2013
Afholdte arrangementer 2012/13
Netværksgrupper 2016/2017
NYT MEDLEM/orientering
Årets AKTIVE KVINDER 2007-2012